search

6 martie 2011

Decoratiuni pentru biroul tau

Aceasta decoratie este realizata prin tehnica origami, fiind create pentru prima data de maestrul origami Tomoko Fuse.


Tehnica origami constitue arta plierii hartiei colorate in modele vii , obiecte sau forme abstracte, majoritatea fiind realizate dintr-un patrat de hartie.

Cu ajutorul patratelor de hartie colorata am realizat si aceasta decoratie in forma de cub, pentru care am folosit 6 hartii de culoare roz, cu dimensiunea de 9x9 cm.

Patratul de hartie se pliaza pe laturi si pe diagonalele mici (conform modelului din poza). Colturile se pliaza la interior, apoi laturile se aduc la mijlocul piesei, obtinandu-se forma ca in poza. Se pliaza 6 astfel de piese.








Pentru imbinarea pieselor formate avem nevoie de 12 patrate de culoare roz inchis, de dimensiunea 4,5x4.5 cm . Fiecare patrat isi pliaza colturile spre interior, pana la mijlocul piesei.

Intre 2 piese mari va sta o piesa mica, de culoare roz inchis.

Dupa lipirea tuturor pieselor vom obtine un cub deosebit.

Il numesc deosebit pentru ca poate avea mai multe intrebuintari.

Poate fi folosit cu succes, atat pe post de decoratie la birou, acasa sau la intr-un salon, cat si pentru diverse evenimente festive.






Va las pe voi sa-i dati intrebuintarea pe care o doriti.

Sper ca acest tutorial sa va ofere o idee buna de cadou. Pentru a vedea si alte modele decorative din hartie, vizitati si paperdecor.blogspot.com

5 comentarii:

  1. Felicitari Georgiana! Chiar este un model foarte bun pe post de cadou.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!!! Tomoko Fuse e o femeie ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. merci...nu stiam ca e femeie. E de apreciat pentru tot ce avem de invatat de la ea. Este cu adevarat foarte talentata.

    RăspundețiȘtergere
  4. la inceput nu inteleg prea bine indoiturile, imi poti da un link unde este mai explicit, te rog. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. buna. eu am facut mingiuta aceasta dupa o carte. sper sa nu uit sa fac copii sii sa le postez pe blog. dar cel mai bine revin-o cu un email la paperdecor.ro@gmail.com
    merci.

    RăspundețiȘtergere