search

17 februarie 2011

Un martisor pentru un suflet mic

Va propun sa ne jucam un pic cu imaginatia noastra si sa impletim un martisor pentru fetite , asa cum faceam cand eram mici.

Vom crea papusele din hartie rulata , cu parul din ata colorata si ochii din margele. Nu va rapesc mult timp si nici multe materiale.

Ne trebuie doar niste fasii din hartie colorata, ata colorata mouline, margele mici pentru ochisori si adeziv pe baza de apa care devine incolor la uscare.

Avand toate acestea ne lipseste doar impulsul de a incepe lucrul.



Mai intai vom sorta fasiile colorate si le vom lipi una de alta, in functie de preferintele pentru culori. Le rulam cu grija sa nu se desfaca….vreo 18-20 fasii pentru prima parte a corpului. Repetam operatia si vom avea 2 cercuri mari colorate.

Pentru cap se vor folosi tot fasii colorate…8-10 fasii in functie de marimea dorita, tot doua bucati.



Acum sa ne gandim cat de colorata vrem sa fie papusica…bratele si picioarele .

Le putem realiza din aceleasi culori sau din diferite combinatii. Oricare ar fi alegerea noastra, pentru fiecare brat sau picior vom folosi cate 5-6 fasii colorate, pentru fiecare rotund. Pentru maini vom rula 4 rotunduri, 2 pentru fiecare parte. Pentru picioare cate 4 de fiecare parte.

Acum vine partea usoara, lipitul. Lipim mai intai corpul, apoi capul, lasand la final picioarele.

Lasam acum sa se usuce adezivul, dar nu stam degeaba, aducem atele mouline aproape de noi si incepem realizarea parului (colorat si lung atat cat dorim), impletit in doua codite cu fundite .

La final aplicam ochii si parul .

Daca dorim sa facem un baietel, atunci parul va fi scurt si de ce nu cu palarie realizata din carton decupat.

Astata-i tot. Aplicam acum si un snur alb-rosu, de martisor si il daruim cu placere copiilor din jur.


La cat mai multe zambete primite!

Un comentariu: